Välkommen till Kulturnatt+ i Getinge 29-30 september

kulturnatt

 Välkommen till Kulturnatt+
  i Getinge 29-30 september

Obs! Fri entré till samtliga arrangemang

Kulturgruppen och föreningar i Getinge samt Getinge bibliotek arrangerar kulturnattsaktiviteter i nära samarbete med kulturförvaltningen i Halmstad.

 

Torsdag den 29 september

Kl. 09:30  Ballerinorna – MB-huset

Teaterföreställningen ”Två Ballerinorna” för barnfamiljer, från 3 år, i MB-huset. Av och med Dramadrottningarna Åsa Lauer, Malin Norling, Dalibor Stanic

 

Kl. 18.00-19.00  Getinges mästare” – Svea Larson, Arvid Carlson och Carl Magnus” på Getinge bibliotek. Föreläsning med Anneli Adamsson, intendent/avdelningschef Utställningar och samlingar, Hallands Konstmuseum. Vi minns konstnärligt betydelsefulla personer från Getingetrakten. Dialog om Getingemästarna  under fikat som Konsum bjuder på. Samarr. med Kulturgruppen i Getinge 

Kl. 19.00-19.45  Folkmusik med Skuggspel på Getinge bibliotek.

Musikgruppen Skuggspel från Halmstad underhåller med mestadels svensk folkmusik på bl.a. fiol, dragspel, gitarr och bas.  Samarr. med Getinge kulturgrupp
Fredag den 30 september

Kl. 14:30 -15:30  Prova på ”Sittyoga” med Camilla Assarsson, Susedalens Yoga  i matsalen på Begonian.

Kaffeservering på MB-Huset öppen kl. 16 – ca 21 Gynna Getingeskolans niondeklassares café där  pengarna går till elevernas resa till koncentrationsläger i Polen.

Kl. 17:00 och framåt  Ung och delaktig  i foajen på MB-huset  med Ungkulturavdelningen kulturförvaltningen  Här får du som ung information om vad som händer, vilka möjligheter som finns att driva egna projekt med stöd från idépengen och så vill vi höra dina tankar om hur du vill vara delaktig i Halmstad.

Från kl. 16:30  Träffa några av Getinges föreningars eldsjälar med inriktning idrott och   friskvård utanför, kring eller inne  i MB-Huset: Getinge bowlingklubb, Getinge IF,PRO i Getinge, Nissaflickorna, OK Lindena. Falkenbergs Sparbank sponsrar med godis.

Från kl. 16:30  Getinge hembygdsförening visar foton från gamla Getinge vid MB-Huset

Kl. 17 – ca 18  Byavandring ” Vårt Getinge”  – välkomna att deltaga i en annorlunda byavandring med start utanför MB-Huset  Vad är vi stolta över? Vad vill vi bevara?

Kl.18:30-19:15  Professor Fredrik Bäckhed föreläser på MB-Huset  om Tarmfloran – en middagsbjudning med biljoner gäster ”. Han rankades 2010 av Veckans Affärer som den 12:e mest talangfulle svensken. Hösten 2013 mottog Fredrik Prins Daniels forskningsanslag för yngre lovande forskare och han är övertygad om att det bara är en tidsfråga innan vi kan använda tarmfloran för att förhindra och bota uppkomsten av flera sjukdomar.  Fredriks vision är att kunna förutse vilka som tillhör riskgrupper för att utveckla hjärtkärlsjukdom och diabetes för att bota dem genom att ändra tarmfloran. Fredrik tillbringade sin  barn- och ungdomstid i Getinge.

19:15 – ca 19:30  Frågestund med Fredrik efter föreläsningen. Därefter välkomna att köpa fika av Getingeskolans niondeklassare i caféet.

 Kl. 20:00  Ungdomar intar MB-Husets  scen  och det avslutar kvällen

Ett samarbete mellan Kulturgruppen och föreningar i Getinge, Getinge bibliotek samt  Halmstads kommun

halmstad