Skräp blir till konst när eleverna får skapa fritt

I Getingeskolan omvandlas skräp till konstverk bland annat i form av en stor smiley, rymdraket och en monsterfamilj. Barnen i trean, fyran och femman deltar i projektet.

– Barn är kreativa på ett annat sätt, de har inga regler och det är härligt, säger Anna Waldemarsson, möbeldesigner (samt tidigare elev på Getingeskolan) som bland annat under Tall Ships Races gjorde möbler av skräp till ett helt vardagsrum. Nu har hon engagerats av både Getingeskolan och Slottsjordsskolan som barnens handledare i konstprojektet Skapande skola som finansieras av medel från statens kulturråd.

Chokladasksrobot. Eric Fridh omvandlade lärarnas gamla chokladask till en robot. Här får han hjälp av handledaren Anna Waldemarsson.Chokladasksrobot. Eric Fridh omvandlade lärarnas gamla chokladask till en robot. Här får han hjälp av handledaren Anna Waldemarsson.Bild: Emma Gustafsson

Förutom att leta runt i skolans alla vrår har barnen även tagit med sig saker hemifrån som till exempel trasiga leksaker, glasspaket, mjölkkartonger och en gammal telefon. En av grupperna gör en rymdraket av toarullar och en annan gör en monsterfamilj. Publicerad i HP 31 januari 2013. 

Konstverken visas upp på vecka 7-9 på Rådhuset där även detaljplanen över Getinge finns utställd (Kerstin W Carlsson har här på hemsidan informerat om att den även finns på Getinge bibliotek)

Se vidare getingeelevernas egen inbjudan att se utställningen –missa inte den!

EN-SPÄNNANDE-KONSTUTSTÄLLNING