Festligt under Nationaldagen i Getinge med marsch och musik

Det har blivit tradition att Hemvärnets musikkår Halland spelar i Getinge under Nationaldagen. Även i år fanns musikkåren på plats.

För musikkårens del inleddes Nationaldagen vid Hallandsgården i Halmstad – se separat artikel. Efter spelningen vid Hallandsgården åkte musikerna buss till Getinge. Där samlades musikkåren och Getingebor vid hembygdsgården, för att gemensamt marschera till Broaparken i Getinge. Först gick fanbärare, sedan musikkåren och därefter Getingebor och barn med flaggor och ballonger.

Länk till inlägget på Hemvärnets Hemsida: http://musik.hemvarnet.se/halland/?action=visanyhet&nyhetid=10381

Hemvärnets musikkår Halland

Hemvärnstrumslagare Eric Brennelid gick som vanligt i täten för musikkåren.

 

Hemvärnets musikkår Halland

Så småningom kom paraden fram till Broaparken, där fler Getingebor väntade.

 

Hemvärnets musikkår Halland

Musikkåren ställde upp på gräsplanen framför publiken. När flaggan hissades spelade musikkåren Parad för fanan (Arméns paradmarsch). Sedan sjöng kören C.A.T och unga gymnaster hade uppvisning.

 

Hemvärnets musikkår Halland

Självklart hölls även talet till Nationen denna dag. Därefter var det dags för utdelning av Getingepriset.

 

Hemvärnets musikkår Halland

När Getingepriset delades ut spelade trumpetarna fr v Johanna, Jan och Maria en fanfar tillsammans med trumslagare Mårten.

 

Hemvärnets musikkår Halland

Inte bara flaggan var i topp denna Nationaldag, utan även vädret. Nu har vi ännu en fantastisk Nationaldag i Getinge att minnas.

Även i år var musikkåren efter spelningen inbjuden till brandstationen i Getinge på fika – mycket uppskattat av musikerna. Det smakade väldigt gott, tack!

Foto: Jan Erik Nordberg
Text: Maria Rothoff-Lindh