Får vi lov?

Bild Får vi lovKulturkväll ”Får vi lov ?” på MB-Huset Onsdag den 20 april kl. 19:00

En föreställning med musik för er som var med på den goda tiden känner igen och för er som ni som är yngre säkert är nyfikna på att få uppleva .

På 1920- och 1930-talet var bygden kring Getinge rena nöjescentret. Där fanns då inte mindre än ett tiotal dansbanor. Getinges ”egen” dansare Gustaf Jönsson berättar tillsammans med sina kollegor om en kväll på en halländsk dansbana på 40-, 50-talet.

Med charm och begåvning dras publiken med i dansens virvlar. Swing, folkdans, och vild jitterbugg!

 

Ensemble:

Edward C Johansson; en av våra mest bokade musikanter.

Gustaf Jönsson ; dansare och aktör, bl a från Göteborgsoperan och Gustaf har vuxit upp i Getinge.

Anngelina Rautalin; sång och dans, musikalartist.

Efter föreställningen blir det kaffe med dopp och kanske har några av er minnen att berätta från gamla tiders dansbanor i Getinge med omnejd. Kulturförvaltningen kommer att informera om kulturträffen den 8 mars då  inbjudna Getingebor och några personer från kulturförvaltningen i Halmstad fick en inblick i vad Cultural planning är för något av Christina Hjort som arbetat med metoden i många år. En metod som handlar om att försöka fånga platsens själ. Vi ska fortsätta att tillsammans ta reda på vad som finns i Getinge att vara stolta över. Vad tycker du är utmärkande för Getinge? Vad vill du utveckla? Vad visar du dina vänner som för första gången besöker din hemtrakt?  Vad finns det för historier att plocka fram och berätta om?

Entré : 100 kr inklusive kaffe med dopp (under 18 år gratis).Fri placering i biosalongen.

Förköp före 15 april hos Daniel och Mattias, Eliassons kiosk ,tel: 035-543 80 (Förköp så ingen blir utan kaffe och kaka)

Ev. frågor : Anita Mellberg Tel: 0703-27 85 86, epost: getingekulturgrupp@gmail.com

Ett program från Hallands Bildningsförbund i samarbete med

PRO i Getinge och Kulturgruppen i Getinge