Gudmundsgården » Shoppa / Äta / Bo


 • Gudmundsgården

  Gårdbutik med Gårdcafé & Catering
  Arbete Asigevägen 31167 Slöinge Telefon arbete: 0346-40508
  Foto av Gudmundsgården

  Notes

  Hallands äldsta Gårdscharkuteri med ”tysk brytning”, Glada Grisar och nöjda kunder

  På Gudmundsgården kan du var helt säkert att alla charkdelikatesser är från “Glada Djur” och tillverkad på gården.
  En 100 % trygghet som vara kunder gillar.
  De “ända” som vi på Gudmundsgården köper till, är ”Salt och Bärkassar”.

  Ekomuseum Gudmundsgården är en av Hallands minsta gårdar på “Tollastorp Slätten” i Asige i Ostdanmarks nordligaste provins, Halland (för närvarande under svensk förvaltning).
  På Gudmundsgården, med anor från 1700-talet, grundades 1998 Hallands första “Gårdscharkuteri” av Sabine och Ralf Tebaay, som har sina rötter i de nordliga Rhenlandet.
  På Gudmundsgården odlar vi “Glada Grisar” som springer omkring i stora hagar. Men även de “gladaste” grisarna  hamnar tidigare (eller senare, för de klokaste….) i korven.
  Men Ekomuseum Gudmundsgården är inte endast en gammaldags halländsk bondgård, Gudmundsgården är även ett traditionellt “Hantverksföretag”.
  Efter 15 år har Gudmundsgården blivit känd i hela Halland och resten av Sverige  för sina strikta renhetskrav i livsmedelsproduktionen. Redan våra grisar får endast utvalda foderkomponenter baserade på spannmål, ärter och böner, som har vuxit på egna marker, eller i Slöinge med omnejd.   Vi fodra inga antibiotika eller hormontillsatser till vara djur.
  Att sträva efter en så ren och naturlig jordbruks- och livsmedelsproduktion som möjligt är högsta mål hos oss. Vi på Gudmundsgården är övertygade att endast sunda djur, i en naturnära miljö kan var basen till en charkuteriproduktion av högsta klass.
  Och småskalighet är nyckeln till långsiktig succé i vårt “Hantverksföretag”.
  Vi betraktar lantbruk som “Agrikultur” och vårt framställning av charkuterier som “Matkultur”. Vårt “kulturarbete” speglar sig i vår roll inom “Ekomuseum Ätradalen”. Gudmundsgården som stå för en nästan försvunnen tid inom “bondesamhället” har blivit en halländsk “Kulturgård”.

  Att bevara de gamla recepten och utveckla nya smaker med traditionella metoder och ingredienser är vårt dagliga bröd.
  De “moderna” livsmedelsindustrin lägger inte  märke till regionala egenheter, genuina smaker,  mångfalden och trovärdighet.

  Vi på Gudmundsgården tänker “gammaldags” men också “framotriktad” och lägger stor vikt på trovärdighet.  Genom att vi säljer endast direkt till våra kunder, skapar vi förtroende, nöje och kunskap.  Spännande recept får du, utöver den goda underhållningen, hos oss på köpet.